Blogg

Arbetsdag

2009-06-02 05:17 | 1 kommentarer

I dag blir det arbetsdag. Valparna får följa med. Passar på att miljöträna dem när de ändå är med. De får dessutom följa med ensamma utan de äldre hundarna. Bra träning för dem.

I kväll kör jag igång vardagslydnadskursen. Skulle tro det blir den enda denna säsong. Kommer som sagt att dra ner på dem. En valpkurs har jag också fått förfrågan på så en sån kommer jag att köra också. Två spårkurser blir det också en helg och en kvällar. Har inte annonserat just nåt för dessa kurser. Valpkursen har jag inte alls annonserat om men ändå fått förfrågningar om.  Det är ju jättekul.

I em blir det att fortsätta träna hundarna. Håller på med utställningsträning på Sunna, Freja och Wera. Har anmält Sunna till Piteå i början på juli. Hon har hämtat igen sig otroligt bra efter valpningen. Hon är blank och fin i pälsen och har inte lossat mer än normalt för årstiden. Det tyder ju på att hon fått ett bra foder. Jag var ju dessutom tvungen att ta av henne stor del av givan för att sina henne. Hon gick på minsta möjliga giva under några veckor. Nu får hon äta fullt igen och dessutom går hon på högenergifoder och det kommer jag att fortsätta med. En del tikar brukar se anskrämliga ut efter valpningen. Hessy såg inte alls bra ut när jag fick igen henne. Hon var dålig i pälsen och mager.

I veckan kommer jag att börja byta foder på Wera. Har beställt ProFormance som jag kommer att testa. Hoppas det funkar det blir mindre olika foder till hundarna. För då låter jag Sunna, Amber och Freja gå på högenergifodret. Wera kommer att få adult likaså Loffe samt valpfoder till Queene. Sen när Queene är fullstor får hon också gå på högenergifoder. På vuxna hundar behöver jag då bara två sorter. Lättsamt nu har Freja haft yorkshireterrier foder för pälsen också. Men ett bra högenergifoder funkar lika bra. Fodret var prisvärt och dessutom får man en bra rabatt. Var 6:e säck gratis och dessutom uppfödarrabatt. Säckarna ligger dessutom på 18 kilo så kilopriset blir lägre. Sen levereras det direkt till dörren. Jösses va bra.

Eftersom jag har en del hundar och antalet växer går det en del foder här. Kostnaden blir ganska stor på ett år. Så helt klart så tittar jag på priser också för ett foder. Detta foder blir lite billigare än Royal men det skiljer inte mycket efter rabatten. Vad som skiljer är att säckarna är större. Men jag vill kunna ge mina hundar ett bra foder så kvaliten tummar jag inte på. men för den skull betalar jag inte vad som helst för ett foder. Många foder ligger runt 600-700 kr säcken och det blir för saftigt om man har så många hundar som jag. Hade jag bara en har det ju mindre betydelse. Men jag är av den åsikten att det finns en smärtgräns på hur dyrt ett foder få vara. Visst det finns billigare foder också men då tycker jag inte att de håller den kvalite som jag vill ha. Vi har ju Bonzo, Carrier, Best in show, Doggy m fl men dessa foder håller inte den kvalite jag vill ha. Du får ge stora mängder eftersom en del av dessa har höga kolhydratkällor som vete samt så tummar du kanske på annat också. Dålig pälskvalite m m. I långa loppet blir det dyrare än att ge ett fullvärdigt foder som kostar lite mer. Alltså ett premium foder.

En annan sak när det gäller foder också är att en hund som ska prestera något måste få ett fullvärdigt foder. Av den anledningen ger jag högenergifoder till just Amber och Sunna. Freja får det också men mindre hundar kräver mer. Hon skulle aldrig orka följa med på cykeln om hon inte fick ett tillräckligt bra foder. Hon har en kondition och en ork som få. Amber och Sunna båda är explosiva och med mycket fart i. De skulle inte klara att hålla hullet om jag ger ett vanligt foder. Så helt klart beror det på vilka raser och typ av hund som  behöver högenergi. Loffe och Wera däremot klarar sig på ett vaanligt foder för högenergi skulle bli för kraftigt för dem. Loffe får dessutom kött under jaktperioden när han går för fullt.

«juni 2009»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
En vecka efter parning
Spår och apporteringsträning
Träning
Amber parad
I dag är det dags
Väntan, men snart så
Progrestronprovet
F-kullen 1 år
Spår med Moa och Rulle
Spår för Rulle och Moa

Senast kommenterade
Det blir bara bättre
En dag jag helst inte velat vara med om
RD Tibetansk Terrier
Ännu en kull som jag dömer ut avelsmässigt.
SE J(lö)CH Loffe
Lurendrejare
Röntgen och jaktträning
Träning på landbacken
Grattis E-kullen
Grattis Amber 6 år i dag och Circus för GK L-test

Kategorier
Avel och hälsa
Blandat
dagarna före jul
Fix och trix ute och inne
Frejas dräktighet och valpning
Hundarna
Hönsen
jakt
jaktprov
Kurser
Lite av varje
MH
Ny flockmedlem
omplacering
omplacering
Renovering
Resumé av året
rökning
skytte
Sunnas dräktighet
Sunnas valpning
tapetsering
Träning
Utmaning
Utställnig
valpar
valparna
valpning
Veterinär

Arkiv
2014
2013
2012
2011
2010
2009
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    September
  •    Augusti
  •    Juli
  •    Juni
  •    Maj
  • Hundarna