Blogg

Lite av varje

2011-02-02 05:23 | 0 kommentarer

Tog på Doris tikskyddet i går när de kom in. Hon accepterade det utan att blinka . Funderade lite vad hon fått på sig men inga ansatser att ta av sig det. Det bara funkade. Kanonbra när hundarna kan ha det. Mindre att städa och de kan röra sig fritt inne. Blir bra när Lars sen ska ha henne hemma hos sig. Han kommer väl att skaffa en lägenhet i Åsele när han gjort bort skolan i vår och då kommer Doris att bo hos honom. Hon har ju vuxit upp i en lägenhet så det kommer inte att vara några problem.

Som ni säkert sett så har jag ringt ännu en uppfödare på rasen som jag ska skaffa. En av de jag ringt tidigare har tagit bort den kommande kullen på hemsidan. Gissar att den tiken gick tom. Så för säkerhets skull så letade jag reda på ännu en kombination. Denna är minst lika bra. I den första kombinationen som jag tittade på är nu tiken parad men de har bytt hane. Varför vet jag inte men jag tror att det är för att tiken i den ena gick tom. Där hade de använt samma hane. Det är en lite äldre tik och förmodligen så blir detta sista kullen så jag gissar att de inte ville chansa utan istället bytte hane. Denna hane är betydligt mindre meriterad men har ett fantastiskt medelvärde ändå. Den har bara gjort ett jaktprov än så länge. Så det blir antingen en brun eller svart. Nu har ni en ledtråd ni som gissar ras på min blivande jaktmaskin. Vissa raser kan ni nu utesluta med hjälp av denna ledtråd.

Så i dagsläget har jag tingat valp i två kullar som kommer i vår. I den ena är det parat och den andra tiken väntas på att paras. Sen har jag en tik som jag inte vet vad de tänker para med men den tiken kommer inte att paras förrän i höst. Så blir det inget nu i vår blir det väl då. Men helst vill jag ju ha tag i en valp i vår. Så nu hoppas jag på dessa två. Sen vet jag ju inte om jag blir godkänd som valpköpare av den senaste uppfödaren jag ringde. De har ingen kö man får lämna intresseanmälan sen väljer de ut vilka som ska få köpa valp. Naturligtvis tittar de på om man haft tidigare hundar, jaktmöjligheter, erfarenhet, prov och utställningsmeriter, samt om kemin passar mellan dem och mig. Det känner man oftast när man pratas vid i telefon. Det sista är nog så viktigt när man väljer valpköpare så jag hoppas jag "duger".

Så hjälp mig hålla tummarna nu så jag får min jaktmaskin i vår. Detta är en dröm jag haft under många år. Men inte fulländat nu tänker jag göra det. Rasen är mycket användbar i de flesta sammanhang. Den har en mycket bred användbarhet. Ännu en ledtråd om ni är lite påläst på olika raser . Men hos mig kommer den bara att jagas med. Utställning och jaktprov i absolut första hand. Sen kanske vi gör nåt lydnadsprov också. Men i såfall blir det mest för tränings skull. MH kommer jag också att göra på den. Så jag har planer och ser verkligen fram emot detta.

Av de kullar som jag själv tar fram i vår kommer jag att spara en valp ur vardera kull. Tikar i båda fallen men de kommer jag att sätta ut på foder. Så till flatvalpen söker jag en jakt- och utställningsintresserad fodervärd. Ser gärna att den personen har erfarenhet och meriter i dessa grenar sen tidigare. Gärna inom 20 mils radie. Till tibetanvalpen vill jag ha en fodervärd som gillar pälsvård och utställning. Klarar man detta själv så räcker det inom 20 mils radie från mig. I annat fall vill ja ha den fodervärden så nära som  i grannkommunerna. Då kan jag själv ställa ut hunden. Som ni ser har jag vissa krav men annars funkar det inte. Jag vill inte ha mer än 4-5 hundar hemma. Av de större raserna som kräver mer max 3. Tibetanerna kräver däremot inte så mycket, bara pälsvård och utställning. Ja naturligtvis motion men det gäller ju alla.

«februari 2011»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28

Senaste inlägg
Amber två veckor
Glad påsk
En vecka efter parning
Spår och apporteringsträning
Träning
Amber parad
I dag är det dags
Väntan, men snart så
Progrestronprovet
F-kullen 1 år

Senast kommenterade
RD Tibetansk Terrier
Det blir bara bättre
En dag jag helst inte velat vara med om
Ännu en kull som jag dömer ut avelsmässigt.
SE J(lö)CH Loffe
Lurendrejare
Röntgen och jaktträning
Träning på landbacken
Grattis E-kullen
Grattis Amber 6 år i dag och Circus för GK L-test

Kategorier
Avel och hälsa
Blandat
dagarna före jul
Fix och trix ute och inne
Frejas dräktighet och valpning
Hundarna
Hönsen
jakt
jaktprov
Kurser
Lite av varje
MH
Ny flockmedlem
omplacering
omplacering
Renovering
Resumé av året
rökning
skytte
Sunnas dräktighet
Sunnas valpning
tapetsering
Träning
Utmaning
Utställnig
valpar
valparna
valpning
Veterinär

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010
  2009

  Hundarna