Blogg

Självkänsla och sårbarhet

2011-02-10 05:13 | 0 kommentarer

Idag och framåt jobbar jag nu tills det blir dags att åka till Finland. Sen blir det att göra nästa veckas städning när jag kommer hem. Kan lösa städningen utan att ta ledigt. Tack vare att jag inte städar heltid. Eftersom jag kan flytta den över veckan. Huvudsaken jag gör mina timmar. Det är ju helt kanon.

Allt ska nu vara fixat . Hämtar ut avmaskningsmedlet i dag. Så jag kan avmaska i Finland och där får jag då beställa tid hos en veterinär för det. I dag blir det filter och oljebyte på Vulken. Känns bra att bilen är nybesiktad då vet jag att det är i ordning. I morron ska jag växla till euro så jag har i Finland. Behöver lite bensinpengar och till parningsavgiften samt lite mat på vägen. Det enda jag ska kolla upp är vilka intyg som ska skickas med registreringspapperet till SKK när eventuella valpar ska registreras. Men det kan jag ta sen för först måste Sunna bli dräktig.Men gissar jag måste styrka hanens röntgenuppgifter och ögonlysning och kanske även tävlingsmeriter. Men som sagt det kan jag ta när det blir dags. Känns himla bra att jag fått så bra kontakt med Satu och Heli nere i Lappenranta. Det känns som jag känt dem längre än jag gjort. Det betyder oerhört mycket för mig i detta läge.

Fantasktiskt kul men gruvsamt. Hoppas allt flyter på med körningen i Finland. Kommer att ta med mig försäkringspapperen så jag har lite telefon nummer jag kan ringa ifall det skulle hända nåt. Man vet aldrig men jag vill vara förberedd på det mesta och lämnar inget åt slumpen. När jag är i Finland är jag helt utlämnad till mig själv. Har bara Birgitta i Vasa som jag känner.

Tur jag är av det lite hårdare virket. Dessutom är jag ingen som bara stoppar huvudet i sanden numera. Nu blev det lite självskryt också men det bjuder jag på. När det gäller självbevarelsedriften, framåtandan och det mod jag har. Det är nåt jag fått träna upp för i grund och botten är jag en riktig fegis, försiktig och dessutom var vansinnigt blyg. När jag var liten och det kom främmande kröp jag under sängen i pappas och mammas sovrum och gömde mig. Mamma fick alltid dra fram mig. Förändringen har kommis succesivt efter alla smällar jag fått i livet. Några så hårda att jag inte vet hur jag tagit mig ur dem. Jag har nog haft ett riktigt tufft liv innan och som sagt att jag tagit mig igenom allt elände är förunderligt. Förmodligen har jag haft en vakande hand över mig. Pappa sa till mig en gång och han var ingen som sa så mycket. - "Du är mycket starkare än vad jag trodde efter allt du fått gå igenom". Dessa ord minns jag som om han sa dem igår och de kommer jag aldrig att glömma. Idag har jag en mycket bra självkänsla och det är nåt jag inte fått gratis. Så ni som inte har det kan jag bara säga att det kan ni träna upp om ni ger er den på det. Jag har ju klarat av det. Nå nu har jag delgett nåt av mitt innersta igen vilket gör mig mer sårbar än tidigare. Men det kanske kan hjälpa nån annan att ta tag i sitt eget liv.

Sen låter det som skryt men detta är inget jag skryter om. Tror inte nån har hört mig säga hur bra jag är eller att jag klarar allt som kommer i min väg. Eller jag är bäst eller liknande det handlar inte om det. Det handlar om att har man en bra självkänsla så klarar men det mesta även om det känns tungt. Man måste prova innan man kan säga att det inte går.

Jag har turen att ha en fantastisk familj , mamma, mina två bröder med familj och mina två pojkar och deras flickvänner och pappa som håller ett vakande öga över oss sen han dog. Han finns alltid hos oss.

«februari 2011»
tiontofr
010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28

Senaste inlägg
Amber två veckor
Glad påsk
En vecka efter parning
Spår och apporteringsträning
Träning
Amber parad
I dag är det dags
Väntan, men snart så
Progrestronprovet
F-kullen 1 år

Senast kommenterade
RD Tibetansk Terrier
Det blir bara bättre
En dag jag helst inte velat vara med om
Ännu en kull som jag dömer ut avelsmässigt.
SE J(lö)CH Loffe
Lurendrejare
Röntgen och jaktträning
Träning på landbacken
Grattis E-kullen
Grattis Amber 6 år i dag och Circus för GK L-test

Kategorier
Avel och hälsa
Blandat
dagarna före jul
Fix och trix ute och inne
Frejas dräktighet och valpning
Hundarna
Hönsen
jakt
jaktprov
Kurser
Lite av varje
MH
Ny flockmedlem
omplacering
omplacering
Renovering
Resumé av året
rökning
skytte
Sunnas dräktighet
Sunnas valpning
tapetsering
Träning
Utmaning
Utställnig
valpar
valparna
valpning
Veterinär

Arkiv
2014
2013
2012
2011
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2010
  2009

  Hundarna