Blogg

Sista dagen med gänget

2012-02-26 07:29 | 0 kommentarer

Ja så var det söndag igen. I eftermiddag kommer det inte att höras några valpskrik längre. Skönt för mina och de vuxna hundarnas öron. Vi behöver lite lugn och ro efter denna kull kan jag säga. En vinterkull inne är inte helt lätt även om de är bara två individer. Nå nu är det gjort och nu tittar vi framåt. I morrn är det glömt hur jobbigt det varit dessa sista tre veckor. Jobbigt men ändå något som jag inte vill missa. Man är nog störd på nåt sätt. Men man måste nog vara det för att orka och vilja hålla på med hundar som jag gör. Jag säger att det är en livsstil inget annat. För att klara av det måste man vilja leva som jag gör. Jag har ju ändå fem vuxna hundar och det är nog några fler än de flesta har.

Har funderat och kommit fram till att tre av dessa större raser mer än så ska jag nog inte ha. Det tar mycket jobb och tid att få någon ordning på hundarna. Sen de vuxit upp från valpstadiet så går det ändå ganska bra. Har insett nu också att jag ändå har ganska bra ordning på Britta. Hon har tagit sig enormt den senaste tiden. Men innan jag är nöjd ska det till mer lydnad och konsekvens. Tibetanerna är betydligt lättsammare. De finns bara och är mer än nöjda om de får följa med på promenader och sparkturer och på sommaren cykelturer. Sen tränas ju vanlig vardagslydnad men den måste ju tränas i varje fall som helst. Jag skulle inte vilja byta bort mitt sätt att leva. Jag får ut så mycket av det. Sen tycker nog andra att jag har på tok för mycket hundar och det får de väl tycka. Jag har hundarna för ett visst syfte. Jag använder dom i tjänst, tävling samt jakt. Så mina hundar får jobba och har ett meningsfullt liv. Sen lever de med mig som vilka andra familjehundar som helst. Nå hur som helst trivs jag med att leva som jag gör. Vilket långt i från alla gör. Kanske något att ta fasta på i stället för att beskymra sig om hur jag lever. Jag trivs och det är väl ändå det som är det viktiga.

Snön här tar knäcken på det mesta. Har en granne där ladugården rasat ihop av snötrycket. Över bilar och maskiner. Inte roligt alls. En annan hade fått ett skjul ihoptryckt äver skotern som förvarades i det. Helt otroligt att det hänt. Så här mycket snö och så tung snö har jag inte varit med om på många år. Hoppas nu att det inte händer mer olyckor med tak som rasar p g a snötrycket. Men nu är nog alla rädda och skottar av för brinnande livet. Så onödigt när det händer men vi har nog inte förstått hur pass tung snö det är i år. Mitt garage är nu avskottat tack vare Erik och Emma. De kom i går och skottade det som var kvar sen jag börjat skotta i fredags. Nu i dag ska Lars hjälpa mig få snön av hönshuset. Det är nog stadigare eftersom vi byggt och lagt in fler åsar i själva hönshuset. Men då behöver jag inte vara rädd att det rasar ihop. Jag är då glad att jag fått mina tak avskottade. Hundhuset skottade jag av för någon månad sen. Det har jag skottat av varje vinter av säkerhetsskäl. Men de andra byggnaderna vet jag är ordentligt stabila men i år blev de avskottade i alla fall.

Kategori: Lite av varje
«februari 2012»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
272829

Senaste inlägg
Amber två veckor
Glad påsk
En vecka efter parning
Spår och apporteringsträning
Träning
Amber parad
I dag är det dags
Väntan, men snart så
Progrestronprovet
F-kullen 1 år

Senast kommenterade
Det blir bara bättre
En dag jag helst inte velat vara med om
RD Tibetansk Terrier
Ännu en kull som jag dömer ut avelsmässigt.
SE J(lö)CH Loffe
Lurendrejare
Röntgen och jaktträning
Träning på landbacken
Grattis E-kullen
Grattis Amber 6 år i dag och Circus för GK L-test

Kategorier
Avel och hälsa
Blandat
dagarna före jul
Fix och trix ute och inne
Frejas dräktighet och valpning
Hundarna
Hönsen
jakt
jaktprov
Kurser
Lite av varje
MH
Ny flockmedlem
omplacering
omplacering
Renovering
Resumé av året
rökning
skytte
Sunnas dräktighet
Sunnas valpning
tapetsering
Träning
Utmaning
Utställnig
valpar
valparna
valpning
Veterinär

Arkiv
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011
  2010
  2009

  Hundarna