Blogg

Circus har nu flyttat

2013-10-12 18:35 | 0 kommentarer

Circus har nu åkt ner till Bergshamra. Han får en ny familj och denna gång är det en person som kan och vet hund. Fick ett mycket fint intryck av Desiré som hämtade honom. Circus hoppade in i bilburen hennes utan omsvep fast det satt en goldenhane bak i bilen som morrade lite. Härligt har ännu en gång placerat om en hund och känner att det bara stämmer så bra. Circus kommer att påbörja utbildning till väktarhund så fort han fått landa i sitt nya hem. Alltså så lönar det sig att inte ha för bråttom att sälja vidare. Desiré har tre goldenhanar hemma i olika ålder som hon jagar med. Detta blir den femte väktarhunden hon kör upp så tjejen vet en hel del hund. Härligt känns kanon för mig. Circus kommer att passa som handen i handsken på henne och vice versa. Lyckat till Desiré och tack för att du tar hand om pojken.

 

Kategori: valparna

C-kullen ute på banan

2013-10-06 12:46 | 0 kommentarer

Nu har några hundar ur c-kullen börjat tävla. Iza (celine) som ägs av Lila har startat i lydnadsklass 1. Första och andra tävlingen ett andra pris och de två senaste tävlingarna 1:a pris. Iza kämpade ihop 174 p förra tävlingen och 180 p i den senaste och klassvinst båda tävlingarna. Härligt med så fina resultat. Nu saknas bara en 1:a så har de LPI.

Per-Olof som äger Bessie (chanel) har tävlat spår. De började med apellspår och där drog de till med uppflytt och klassvinst. Sen går de även och startat i lägre klass spår och får uppflytt igen. Härligt så snabbt marcherat.

Stort grattis till de fina resultaten på era hundar. Så nu har två av nio beträtt tävlingsbanan. Hoppas se fler av kullsyskonen snart. Jättekul när fina resultat kommer in från avkommorna.

 

Kategori: valparna

Fanta har nu flyttat

2013-06-16 14:58 | 0 kommentarer

Fanta placerad nu i Umeå hos sin nya matte. Hon kom till en jättebra hem precis som resten av kullen. Lycka till Fanta och Inez. Hoppas höra mer av er alla valpköpare och ni får jättegärna skicka kort och bilder och hålla mig lite uppdaterad på vad som händer och sker.

 

Kram till er alla från oss Amber och Kia

Kategori: valparna

Prutare göre sig icke besvär.

2013-06-12 06:02 | 0 kommentarer

Har satt ut Fanta på annons. Har visserligen en som är intresserad men vill få fler intressenter så jag sökert vet att tösen blir placerad. Jag säljer till lämpligaste intresserad och den som kan hämta henne innan besiktningen går ut. De som tror de kan få en billig valp och kunna pruta ner priset ännu mer behöver inte göra sig besvär. Priset är det som står 8 000 kr inte mindre. Hon står kvar hos mig till jag hittat rätt köpare och en som vet och har förstånd att betala det som begärs. En renrasig valp kostar att ta fram och jag säljer inte till underpriser. Det är inte heller rätt emot de andra valpköparna. Varför Fanta har ett lite nedsatt pris är för hennes lilla skönhetsfel eller vad man ska kalla det. För den skull låter jag inte folk pruta ner priset under det pris som jag satt.

Så ni som försöker pruta och få ner priset ännu mer gör er inte besvär. Mail som kommer med ideer om pruta priset kommer jag hädanefter bara att slänga i papperskorgen. Jag kommer inte ens att bemöda mig svara. Är man intresserad av att köpa valp så börjar man inte med att pruta ner priset. Då ska man inte ha nån valp heller i alla fall inte från min uppfödning. Jag säljer bara till seriösa som verkligen tänkt igenom ett valpköp.

Intresserade som söker en aktiv valp att träna med och kanske tävla/tjänst är välkomna att höra av sig. Jag placerar bara till er som har planer på träning och aktivitet. Fanta är en aktiv valp och har rejäla föräldrar och stamtavla så det kommer bara att passa aktiva träningssugna. Fant är social och mycket tillmötesgående. Hon gillar allt och alla. Hon är van vid katter och höns. Hon har växt upp inomhus och tillsammans med andra hundar. Hon är lekig och gillar att kampa och dra i leksakerna. Fanta är en ödmjuk valp och har lätt för att lyssna. Hon är aktiv och mycket nyfiken. En valp som skulle passa den tävlingsaktive eller för lättare tjänst.

Kategori: valparna

Fantas ögon UA

2013-06-10 21:22 | 0 kommentarer

Fantas öga var UA. Gertrud Burman i Skellefteå undersökte henne i dag och kollade hennes ögon. Fanta ser utan problem och har inga men av det mindre ögat. Härligt passade på att besikta henne också så det skulle vara gjort. Så nun ska vi bara hitta ett hem till henne också.

Fanta är en kanontrevlig valp. Mjuk och följsam och lätt att ha att göra med. Social och framåt på alla sätt. Hon har motor och kommer att behöva stimulans i form av träning. Ingen soffhund men hon verkar kunna bli en lättsam hund. Hon är mjuk och har lätt för att formas på rätt sätt. Passar tävling och viss tjänst.

Kategori: valparna

Bara Fanta kvar.

2013-06-07 06:04 | 0 kommentarer

Nu är det bara Fanta kvar. Vilken skillnad att ha en valp mot för sju. Lugnt och stilla på morronen och ingen städning alls. Fanta har sovit själv utan att ge ifrån  sig ett knyst i natt. Behövde inte städa i valprummet när jag steg upp bara släppa ut henne så hon fick kissa innan hon fick maten. Så lättsamt och skönt för mina öron att slippa skrikandet när de var fler som triggade varann. Nu är det tyst hör bara lite smågnäll innan jag hunnit få upp dörren ut. Hade jag haft plats för en valp till så hade nog Fanta fått stanna. Så härlig och go tik. Hon är lättsam och mycket följsam. Hon är social och möter alla som kommer med en hörlig attityd. Hon är kampglad och leker gärna med alla som bjuder upp. Hoppas vekligen jag hittar ett hem är hon kan få ett aktivt liv. Det är ingen valp för soffliggaren kan jag säga. Hon kommer att kräva sin tid och träning. På måndag ska jag åka och ögonlysa henne kommer att besikta om henne i samma veva så hon är klar sen när jag sätter ut annons. För den här tiken kommer inte att bli svår att sälja. Kanonstamtavla och en mycket trevlig valp.

Filuren åkte till Östersund och har kommit till ett kanonhem. Han kommer att tränas och aktiveras på bästa sätt. Han fick hundsällskap av en äldre polishund. Så han har nog sin läromästare i honom. Önskar Mats med familj lycka till med Filuren.

Kategori: valparna

I dag åker Filur

2013-06-06 08:11 | 0 kommentarer

I dag så kommer Filur att lämna oss. Då återstår bara Fanta som jag hoppas hitta hem till också ganska snart. Filuren har polisen i jämtland köpt. Så himla roligt att de ville köpa valp av mig. Ska verkligen bli spännande att se vad det blir av den herren.

Fanta har tid i Skellefteå på djurkliniken för ögonlysning på måndag. Hoppas nu bara att det är ett rent skönhetsfel och inte nåt synfel på lillan. Hon har inga besvär och verkar se lika bra som de andra valparna. Har inte sett nåt avvikande på hennes rörelsemönster som jag tycker man borde sett om hon varit blind på ena ögat. Hon verkar se fullt ut helt enkelt. Nå efter att kollat upp henne lär vi veta. Då kommer jag att annonsera ut henne också. Hon skulle passa i ett aktivt hem gärna tävling eller nån tjänst. Fanta är en aktiv och mycket nyfiken dam. Hon är social och mycket ödmjuk. Har rejäl kamp och gillar att busa och fara omkring. Samtidigt som hon kan koppla av och bara njuta i en famn.

Kategori: valparna

Två kvar

2013-06-05 06:15 | 0 kommentarer

I går åkte Fixa så nu är det bara Fanta och Filur kvar. Lycka till med Fixa hoppas hon platsar i  sitt nya hem. Hon kommer att bli en tävlingshund om allt går som det ska för dem. Filur är tingad så han åker också troligen redan i dag. Jösses va skänt att alla valparna är placerade bara lilla Fanta kvar. Hon kommer att annonseras ut till veckan efter att jag ögonlyst henne och kommer att besikta om henne igen samtidigt. Det är en trevlig tik med motor men verkar väldigt förig och lättsam. Hon skulle passa hos nån som vill tävla eller nån form av tjänst.

Samtliga valpar som placerats ut har hamnat i hem som har planer på tävling eller försvarsmakthund. Det är kanon för då vet jag att det kommer att tränas. Famous i Östersund, Faxe i Göteborg, Fabbe i Luleå, Filur i Östersund, Flamma i Stockholm och Fixa i Umeå. Ska bli intressant att se var Fanta hamnar. Denna gång är valparna spridda över landet. Så kul när jag fått så bra köpare på alla valpar.

Kategori: valparna

Grattis E-kullen

2013-06-03 17:23 | 2 kommentarer

Hipp hipp hurra Grattis till E-kullen som idag fyller ett år.

Flamma har nu lämnat flocken. Hon åkte ner till Stockholm. Hon kommer att tränas för försvarsmakthund. Härligt när hundarna ska jobbas med. Känns kanon när jag får placera dem i hem som har lite planer. Lycka till med lillan. En superhärlig tikvalp som verkligen kunde visa sig från bästa sidan.

Kategori: valparna

Hulliganerna minimeras

2013-06-02 06:31 | 0 kommentarer

Fullt ös medvetslös...så kan man uttrycka det hela. Valparna ha nu börjat lämna oss och idag så återstår fyra. De första att åka var Famous, Faxe och Fabbe. Flamma och Fixa åker måndag och tisdag. Filur är nu tingad och blir det inte Östersund så verkar det bli Luleå. Så han åker nog redan i början av veckan. Bara lilla Fanta kvar. En supertrevlig tik med sting i. Vill bara kolla hennes öga innan jag placerar henne. Hon kommer att bli en fantastisk tävlingshund kan även gå i viss tjänst. En tik med balans och stor charm. Hon är rejäl och kampar och leker glatt. Stor nyfikenhet och tar det mesta med ro. Så hitta ett hem till den tiken kommer inte att bli svårt. Eftersom det blir ett skönhetsfel på henne så kommer jag att dra ner priset med 2000 kr.

I övrigt är det lugnt. har inte märkt så mycket på de vuxna hundarna att Freja är borta. Det har blivit lugnare i flocken på nåt sätt. Freja var ganska stingslig i humöret den senaste tiden och jag misstänkte att hon hade ont och mådde inte så bra. Så beslutet att låta henne somna in känns helt rätt. Men nog saknas hon liknande hund får man leta efter. Personlighet så det hette duga. Frejson har nog satt stora avtryck hos många som träffat henne.

 

Kategori: Hundarna, valparna


RSS
«mars 2012»
tiontofr
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Senaste inlägg
En vecka efter parning
Spår och apporteringsträning
Träning
Amber parad
I dag är det dags
Väntan, men snart så
Progrestronprovet
F-kullen 1 år
Spår med Moa och Rulle
Spår för Rulle och Moa

Senast kommenterade
Det blir bara bättre
En dag jag helst inte velat vara med om
RD Tibetansk Terrier
Ännu en kull som jag dömer ut avelsmässigt.
SE J(lö)CH Loffe
Lurendrejare
Röntgen och jaktträning
Träning på landbacken
Grattis E-kullen
Grattis Amber 6 år i dag och Circus för GK L-test

Kategorier
Avel och hälsa
Blandat
dagarna före jul
Fix och trix ute och inne
Frejas dräktighet och valpning
Hundarna
Hönsen
jakt
jaktprov
Kurser
Lite av varje
MH
Ny flockmedlem
omplacering
omplacering
Renovering
Resumé av året
rökning
skytte
Sunnas dräktighet
Sunnas valpning
tapetsering
Träning
Utmaning
Utställnig
valpar
valparna
valpning
Veterinär

Arkiv
2014
2013
2012
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2011
  2010
  2009

  Hundarna